marți, 21 iunie 2011

Despre fiice in viziunea Coranului


“ Iar daca vreunuia dintre ei i se vesteste [nasterea] unei fiice, chipul lui devine negru si el e plin de mânie (impotriva sotiei sale)

Se ascunde de lume din pricina raului ce i s-a vestit. Sa-l tina el, în ciuda umilintei, sau sa-l ingroape in tarana? Ce ***** judecata!“
(16:58-59)

In aceste versete Allah le spune oamenilor ca o astfel de gandire nu este buna si ca astfel de fapte vor fi pedepsite de catre Allah.

Profetul Muhammed a spus: “oricine are grija de 2 fete pana la maturitate – eu (profetul) si el vom veni impreuna in Ziua Judecatii- si si-a spus cele 2 degete unul langa altul (adica in Paradis)” Muslim

Asadar parintii sunt rasplatiti cu o onoarea incredibila si asta pentru cresterea a doar 2 fete

Alt Hadith: “oricine are 3 fete sau surori, sau 2 fete sau 2 surori si se comporta bine cu ele, are rabdare cu ele si ii este frica de Allah in privinta lor, va intra in Paradis “ (Abu Dawud, Al-Tirmidhee)

Intr-un alt hadith: “Ele (fetele) vor fi pentru el ca si un scut protector impotriva Focului Iadului” (Ahamd si Ibn Maajah)

Mughira b. Shu’ba a relatat ca Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spu: “Cu adevarat Allah vi-a interzis: neascultarea mamelor voastre, ingroparea de vii a fetelor voastre si ne-acordarea drepturilor celorlalti desi voi aveti aceasta putere…” (Muslim cartea 18, hadith 4257)
In islam femeia are acelasi statut ca si barbatul. Cateva hadisuri despre femeie

Al-Mughira (Allah să fie multumit de el!) a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah v-a interzis vouă nesupunerea fata de mame.” (Bukhari si Muslim)
Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că un barbat a întrebat: „O, Profetule, fată de cine trebuie să am atitudinea cea mai bună?” El a răspuns:“Fată de mama ta.” Bărbatul a întrebat:„Apoi fată de cine?” El a răspuns: „Fată de mama ta.” Bărbatul a întrebat din nou:„Apoi fată de cine?” El a răspuns: „Fată de mama ta.” Bărbatul a întrebat din nou: „Apoi fată de cine?” El a răspuns: „Fată de tatăl tău.” (Bukhari si Muslim).
Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si
binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Vă recomand să vă comportati cu femeile foarte bine, căci femeia a fost creată dintr-o coastă, iar cea mai fragilă parte a unei coaste este partea superioară. Dacă vrei să o îndrepti, se rupe, iar dacă o lasi asa, rămâne curbată, asa că vă recomand să vă purtati bine cu femeile.” (Bukhari)

In Islam femeile au drept de mostenire

“ Barbatilor le revine o parte din ceea ce au lasat in urma parintii si rudele; asemenea le revine si femeilor o parte din ceea ce au lasat în urma parintii si rudele, de va fi putin ori mult; o parte anumita [li se cuvine]. “
(Traducerea Sensurilor din Coran 4:7)

Abu Ishak Seadi Ibn Abi Weqqas (Allah să fie multumit de el!) a relatat: „M-a vizitat Profetul, atunci când am fost bolnav, în anul în care a împlinit pelerinajul. L-am întrebat: O, Profetule, eu sunt bolnav si nu am ca mostenitor decât o fată. Să dau ca milostenie trei sferturi din averea mea? El a răspuns: Nu. Am întrebat: Atunci jumătate? El a răspuns: Nu. Am întrebat: Un sfert? El a răspuns: Un sfert, cu toate că si un sfert este mult. Este mai bine dacă îsi lasi mostenitorii bogati decât să îi lasi săraci si să cersească de la oameni. Fără îndoială că vei primi răsplată pentru fiecare ban pe care îl cheltuiesti pentru multumirea lui Allah, chiar si atunci când cheltuiesti pentru hrana sotiei tale.” (Bukhari si Muslim).
Statul fiicelor in Islam este foarte clar, parintii sunt incurajati sa isi creasca fiicele cu bunatate si cu grija pentru ca astfel vor fi rasplatiti.

“A lui Allah este stãpânirea cerurilor si a pamantului. El creeaza ceea ce voieste si daruieste El copile cui voieste si daruieste El baieti cui voieste,

Sau da El si baieti si copile si-l face sterp pe cel pe care El voieste. El este Atoatestiutor [si] Atotputernic ['Alim, Qadir]”.

(Traducerea sensurilor din Coran 42:49-50)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu