marți, 21 iunie 2011

Cum trebuie sa se imbrace musulmanii ?


Societatea promovata de Islam, este decenta. Allah i-a creat pe oameni in cea mai frumoasa forma si de aceea doreste ca slujitorii sa se imbrace decent si frumos. Hainele acopera goliciunea si rusinea si adauga frumusete personalitatii noastre. Coranul spune:
``O fii lui Adam ! Noi v-am dat voua straie care sa va acopere goliciunile, ca si podoabe. Dar vesmantul smereniei, acesta este lucrul cel mai bun `` (7:26)
Islamul nu impune nici o imbracaminte speciala, dar sunt cateva reguli dupa care ne conducem in ceea ce priveste imbracamintea:
Barbatii trebuie sa-si acopere corpul, de la brau pana la genunchi.
Femeile trebuie sa-si acopere tot corpul, cu exceptia fetei, mainilor atunci cand merg afara sau intalnesc barbati maturi in afara rudelor apropiate.
Femeile nu trebuie sa poarte rochii care se lipesc de corp si starnesc poftele barbatilor. Sunt incluse aici materialele transparente, lipite pe piele si rochiile care descopera formele.
Matasea naturala si hainele de aur sunt interzise doar barbatilor.
Barbatilor li se interzice sa poarte hainele femeilor.
Musulmanii in general nu au voie sa poarte haine care sunt simbolice pentru alte religii.
Islamul incurajeaza modestia si simplitatea. Rochiile care exprima aroganta sunt interzise. Forma imbracamintii depinde de traditia locala si de conditiile climatice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu